Şanlıurfa’da meralar azaldı: Çiftçilerin yem mesaisi başladı

Şanlıurfa'da mera alanlarının azalmasıyla birlikte yem temini konusunda yaşanan sıkıntılar, Haliliye İlçe Tarım Müdürlüğü'nün öncülüğünde çözülmeye çalışılıyor. Yem bitkisi üretimini artırmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, teknik personel, çiftçilere sahada destek vererek verimli tohum seçimi ve doğru ekim yöntemleri konusunda rehberlik ediyor.

Şanlıurfa’da meralar azaldı: Çiftçilerin yem mesaisi başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Şanlıurfa’da mera alanlarının daralmasıyla birlikte yem temininde yaşanan zorluklar, Haliliye İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin en büyük girdi maliyetlerinden biri olan kaliteli yem ihtiyacını daha uygun fiyatlarla karşılayabilmek amacıyla başlatılan projeyle, Şanlıurfa'nın verimli topraklarında yem bitkisi üretim alanları hızla genişliyor

Ekipler, çiftçilere sahada destek sağlayan teknik personel, yem bitkisi ekiminin artırılması ve verimli tohum seçimi için çiftçilere rehberlik ediyor.

İlçe Tarım Müdürü Faruk Çetiner, yaptığı açıklamada yem bitkilerinin bölgedeki hayvancılık sektörü için vazgeçilmez olduğunu belirterek, “Hayvancılığımızın gelişmesi için yem bitkilerinin ekim alanlarını artırmak zorundayız. Özellikle pamuk öncesi ekilebilecek fiğ, yonca, korunga ve sorgum gibi bitkilerle hem toprağın verimini koruyor hem de hayvanlarımız için kaliteli yem kaynağı oluşturuyoruz” dedi.

Çetiner, teknik personelin sahada yaptığı çalışmalarla çiftçilere uygun tohum seçimi, ekim teknikleri ve verimi artırma yöntemleri konusunda destek sağladığını ifade etti. “Bu çalışmalar sayesinde birim alandan daha fazla verim elde ederek, hem çiftçimizi destekliyoruz hem de bölgedeki hayvancılığın ihtiyaç duyduğu yem ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’da meralar azaldı: Çiftçilerin yem mesaisi başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.